כשרות המטבח

אחת המצוות העיקריות בחיים היהודיים היא שמירת כשרות האכילה והשתייה. רובו של העם היהודי מתייחס ברצינות לנושא הכשרות. גם יהודים שאינם מגדירים את עצמם כ"דתיים" או "מסורתיים" משתדלים לשמור על כשרות במידה זו או אחרת.
למה חשוב כל-כך להקפיד על כשרות?
גוף האדם מושפע מהמזון שהוא מכניס אליו. מזון בריא עוזר לגוף לתפקד, ממלא אותו באנרגיה ומוסיף לבריאות. מזון שאינו בריא גורם נזק.
כך גם בנוגע לנשמה. המזון מכיל תכונות שמשפיעות על הנפש. ה' התיר לאכול את המאכלים שיש להם השפעה חיובית, ואסר את בעלי ההשפעה השלילית. 
כאשר מקפידים על כשרות האכילה והשתייה, מוודאים שהנפש מקבלת רק השפעות חיוביות ומונעים השפעות שליליות.

המטבח הכשר

אחד העקרונות החשובים ביותר בשמירת הכשרות הוא עקרון ההפרדה בין בשרי לחלבי.
כלים שהיו בשימוש בחלבי אסורים בשימוש עם בשרי, וכן להפך, כלים שהיו בשימוש עם בשרי אסורים בשימוש עם חלבי. במקרה שבכלי אחד התבשל גם בשרי וגם חלבי, הכלי נאסר לשימוש.

גם משטח עבודה (כמו השיש) שהיה עליו מאכל חלבי נאסר, במצבים מסוימים, לשימוש בבשרי ולהיפך.
לכן חשוב מאוד להפריד את הכלים הבשריים מהחלביים, וכן לחלק את השיש לאזור חלבי ואזור בשרי. תהליך זה נקרא הכשרת המטבח. זהו תהליך מורכב הדורש מיומנות רבה.
פנו אלינו והזמינו צוות מיוחד שידאג להכשרת המטבח שלכם. יש לתאם מראש על מנת לקבל פרטים על ההכנות הנדרשות לפני הכשרת המטבח ע"י הצוות.

לפרטים  052-7278770